Lawi Drowa Ahead CCI Inventive Repair Bouwadvies Henk Feenstra bikesNparts

Fransen en kaas

Fransen en kaas Vergroot afbeelding

Nou goed smaken deed de gekochte kaas zeker.  Sterker van smaak, maar ook vetter dan de gemiddelde Nederlandse kaas die ik gewend ben te eten. Hier in Frankrijk,  in combinatie met een lekkere verse baguette,  een delicatesse.  Na de rustdag wordt het weer tijd deze lekkernijen te laten staan en mij te blijven focussen op mijn gewicht. Elke kilo meer extra kost enkele procenten aan vermogen in de klim en dat is niet de bedoeling. Daarom vanaf nu mogen de Fransen zelf al hun kaas consumeren.

Vandaag stond de rit in het teken van krachtblokken bergop. Deze hebben wij gedaan op de Hautacam. De klim waar Armstrong zijn eerste grote succes boekte, nadat hij voor kanker was behandeld. Een legendarische berg dus.  Wij hebben alleen de eerste zeven minuten van de klim  gezien. Langer waren de blokken niet. De aankomende dagen deze col eens helemaal naar boven rijden.

Verder bestaat onze dag, naast het trainen en rusten, uit het kijken van de Tour in het pittoreske dorpje Cauterets. Een niet al te groot skidorp met toch een aangenaam centrum. In ieder geval hebben ze er goeie koffie en een groot tv scherm. Ondertussen radio tour in de oren en er ontgaat mij niets. Ideaal om daar lekker te ontspannen en ondertussen de gegevens van de afgelopen training te analyseren en uit te wisselen met mijn trainer. Sinds twee weken train ik met mijn nieuwe SRM wattage systeem. Ideaal om gericht blokken te trainen, op deze manier kan ik hartslag prefect koppelen aan het vermogen dat ik lever.

Vanuit Frankrijk de groeten van Rene.

« Terug

© 2012 René Hooghiemster | Website gesponsord door: InternetExpertise