Lawi Drowa Ahead CCI Inventive Repair Bouwadvies Henk Feenstra bikesNparts

Nederlandse kampioenschappen en meer.

Nederlandse kampioenschappen en meer. Vergroot afbeelding


Het NK tijdrijden en op de weg werden mijn eerste doelen. Nadat ik thuis kwam heb ik met veel zware interval trainingen en een testwedstrijd op de tijdritfiets de vorm proberen aan te scherpen. De testtijdrit in Oudemirdum verliep goed. Kreeg mooie gegevens uit mijn wattage systeem waar ik sinds kort veel mee bezig ben en waaruit ik vele punten kan halen waarin ik mezelf nog kan verbeteren.

Het NK tijdrijden verliep erg goed, al is het verschil met de Nederlandse top nog wel  groot. Het was mijn eerste  lange tijdrit (45km). Een uur lang op mij maximum rijden, een hele beproeving. Het was het mijn doel om een zo gelijk matig mogelijke rit te rijden waarin ik op het einde nog wat zou kunnen versnellen. Dit lukte, mijn slotronde bleek zelfs een kleine 30 seconden sneller dan mijn eerste ronde. Tevreden verliet ik een erg mooi sportevenement in Emmen. De start van deze tijdrit was namelijk vanuit de dierentuin, waar uiteindelijk 'it Beest' zou winnen.

Na het NK tijdrijden was het afgelopen zondag tijd voor het NK op de weg. Hiervoor had ik eigenlijk maar één doel; meezitten in de kopgroep. Dit leek aanvankelijk te lukken toen ik in de eerste ronde weg reed met een man of 7. Helaas zouden we even later weer worden terug gepakt. De regen en een lood zwaar parcous zorgden ervoor dat er  maar 12 deelnemers de officiële afstand tot een goed einde wisten te brengen. Helaas behoorde ik daar niet bij.

Deze week doe ik nog even rustig aan. Pak wat rustige duurritjes om vervolgens naar de Pyreneeën te vliegen om daar een 12 daags trainingskamp af te werken met een ploeggenoot. Hier wil ik mij voorbereiden op de Tour d'Alsace die eind juli op het programma staat. Weer voldoende leuke vooruitzichten dus!

Ik ga er weer vol tegen aan!

Rene

« Terug

kees

27 jun 2012 21:54 uur
Succes jongen. wil wel mee naar de pyreneeën!
Reageer op het bericht van kees

© 2012 René Hooghiemster | Website gesponsord door: InternetExpertise